Retir de vuit Nyung nes

Aproximació al cor de la compassió i de la bondat de Chenrezig
V. Charles Trébaol
del 22 juliol 2018 al 8 agost 2018

Aquest estiu tornarem a comptar amb el monjo Charles per dirigir una sèrie de vuit nyung nes. El nyung ne és una pràctica intensiva de purificació associada a Chenresig 1000 braços, en la qual s'inclou dejuni i silenci.

«Nyung ne significa "romandre en retir". En altres paraules, retirar-te de les accions negatives de cos, parla i ment. Quan escoltis, diguis o pensis en la paraula "nyung ne", no pensis només en el dejuni, de les pràctiques físiques involucrades. No pensis que el Nyung ne consisteix només en dejunar ja que conté un significat molt més ampli en el qual pensar».

-Lama Zopa Rinpoche

El nyung ne és una pràctica intensa i profunda de dos dies i mig. Implica mantenir uns vots estrictes; en el segon dia es manté silenci estricte i es dejuna. La meditació consisteix en recitacions d'oracions i mantres, i en visualitzacions guiades de Chenresig Mil Braços, l'encarnació de la bondat i la compassió amorosa de tots els budes. El primer dia de cada nyung ne es pren un àpat i el segon dia no es consumeixen aliments o begudes i el dia es passa en complet silenci. El retir acaba al matí següent. La primera sessió comença a les 5 del matí del primer dia amb els vuit preceptes Mahayana. El dia d'arribada és el dia anterior a l'inici del retir o del nyung ne amb el que es vulgui començar.

V. Charles Treboal ha completat, des de 2001, una ronda de 108 nyung nes cada any, a l'Institut Vajrayogini a França. V. Charles és l'encarnació de l'amor i la compassió i un guia únic per a aquesta pràctica.

Pots participar en tots ells o en algun per separat. S'espera l'arribada dels participants el dia abans:

  • Primer nyung ne: Del 23 al 25 de juliol, arribada el 22 de juliol a la tarda.
  • Segon nyung ne: Del 25 al 27 de juliol, arribada el 24 de juliol a la tarda.
  • Tercer nyung ne: Del 27 al 29 de juliol, arribada el 26 de juliol a la tarda.
  • Quart nyung ne: Del 29 al 31 de juliol, arribada el 28 de juliol a la tarda.
  • Cinquè nyung ne: Del 31 de juliol al 2 d'agost, arribada el 30 de juliol a la tarda.
  • Sisè nyung ne: Del 2 al 4 d'agost, arribada l'1 d'agost a la tarda.
  • Setè nyung ne: Del 4 al 6 d'agost, arribada el 3 d'agost a la tarda.
  • Vuitè nyung ne: Del 6 al 8 d'agost, arribada el 5 d'agost a la tarda.

Trobaràs més informació (en anglès) de V. Charles Trébaol a: Rejoicing in Seven Years of 108 Nyung na Retreats at Institut Vajra Yogini, France. Pots llegir més (en anglès) sobre els Nung nes a: Abiding in the Retreat, by Lama Zopa Rinpoche.

Idioma

El retir es guiarà en anglès amb traducció al castellà.

Aportació 
60€ cada Nyung ne. Inclou curs, allotjament i menjars.

V. Charles Trébaol va prendre l'ordenació en 1989. Des de llavors, ha passat molts anys en retir solitari al Pirineu i a Califòrnia i guia regularment retirs de 108 Nyung Nes a l'Institut Vajrayogini de França, per la qual cosa és un guia incomparable d'aquesta pràctica.