Lama Jampa Monlam - La força de l'amor i la compassió

Casa del Tibet de Barcelona
Lama Jampa Monlam
13 febrer 2018

Amb gran alegria ens complau anunciar la visita extraordinària del gran mestre i meditador Lama Jampa Monlam a Barcelona.

Lama Monlam donarà una conferència pública a la Casa del Tibet de Barcelona el dia 13 de febrer a les 20 h. Per a més informació i inscripcions contacteu directament la Casa del Tibet:

Telèfon: 932075966
Correu electrònic: admin@casadeltibetbcn.org

Lama Jampa Monlam es defineix com un simple monjo budista, però darrere d'aquesta humilitat es manifesten unes qualitats humanes que poques persones irradien de la mateixa manera, una alegria interior i una força que transmet al seu voltant, així com una gran compassió, una profunda comprensió de la pràctica meditativa, i una gran vitalitat que el porta a seguir meditant, viatjant i ajudant sempre que pot, encara als seus 91 anys.

Lama Monlam, refugiat tibetà i meditador amb més de 30 anys d'experiència en retir solitari, va néixer al Tibet el 1926 en una família de nòmades. Als quatre anys va entrar al monestir de Tsecholing, on va adquirir el títol de "mestre de cerimònies" per al temple Lokeshvara, situat a l'interior del Potala, el monestir-residència del Dalai Lama a Lhasa. El 1962, a causa de la invasió de la Xina i tement per la seva vida, va haver d'escapar del Tibet, creuant els Himalayes. Es va poder refugiar primer a l'Índia i després al Nepal, al monestir de Samtenling a Bodhnath, on es va fer amic d'un lama tibetà molt especial i conegut a occident, Lama Thubten Yeshe. El 1972 Lama Yeshe funda el monestir de Kopan a Kathmandú i li ofereix a Lama Monlam el càrrec de direcció, que hi renuncià perquè havia decidit dedicar-se de forma intensiva a la meditació.

Decidit a comprovar els grans efectes de la meditació en primera persona, emprèn retirs solitaris de meditació que duraran anys. Els primers nou anys de retir els va passar en una petita cabana al turó de Swayambu (Nepal), després dels quals va ser convidat pels seus deixebles, persones que el van anar coneixent al llarg d'aquells anys i que van començar a admirar-lo per la seva pràctica i el seu caràcter, a viure i a meditar en el temple de Vajrayoguini a Pharping (Nepal). Allà va continuar, sense interrupció, la seva pràctica en retir.

A mitjans dels anys 90 va començar a tenir deixebles occidentals, sobretot italians, que el van convidar al seu país. Des de llavors, i encara a la seva edat, segueix viatjant incansablement, dividint el seu temps entre el Nepal, on continua la pràctica de la meditació, i occident, sobretot Itàlia, on és convidat a donar conferències i a ensenyar a nombrosos llocs. Enguany tenim la gran sort de rebre la seva visita també al nostre país.