Curs intensiu d'art sacre tibetà

Xerrades, dibuix, pintura y meditació
Andy Weber
del 22 juny 2018 al 29 juny 2018

Guru Rimpotxé - Padmasambhava

És possible participar només els 5 primers dies (del 22 al 27), tot i que les inscripcions pel curs complet seran prioritàries. 

Curs de dibuix de tankes focalitzat en la imatge de Padmasambhava.

Ja en un clàssic anual, Tushita organitza un curs de dibuix de tankes dirigit per Andy Weber. Durant 7 dies l’Andy convertirà de nou la sala de meditació en una Escola d'Art a la manera antiga, on qualsevol participant, sigui quina sigui la seva capacitat, aconseguirà donar forma a la imatge de Padmasambhava i podrà aprendre de les classes magistrals d’Andy Weber sobre pigments, mescles i formes, seguir les seves explicacions sobre el simbolisme de les tankes i compartir les seves inspiradores meditacions. Tot això en un entorn que facilita la concentració, el benestar i la convivència.

Padmasambhava, com totes les deïtats budistes tibetanes, és un arquetip de la ment il·luminada. El fet dibuixar-la és en si mateix una meditació; aquesta relació ens permet contactar amb la nostra naturalesa més íntima i ens ajuda a desenvolupar la saviesa i la compassió.

En aquest curs explorarem la destacable figura de Padmasambhava ("nascut d'un lotus"), que, al segle VIII, va estabilitzar la primera roda del Dharma al Tibet.

Cèlebre pel seu poder místic i màgic, va establir les bases de l'Escola Nyigma. Avui dia, els seus seguidors encara confien en els tresors ocults que va deixar (termes) i en els ensenyaments i instruccions directes que va impartir.
 
En el curs es donaran classes pràctiques de dibuix i pintura, a més d'instruccions precises de com elaborar una tela o obtenir colors naturals. També crearem taules de colors amb pintures modernes per simplificar el procés.
 
La meditació en la simbologia de la Roda de la Vida, la recitació de mantres i oracions faran d'aquest curs una experiència única i profunda. Els estudiants antics podran enfocar-se en el dibuix i la pintura de la Roda de la Vida.

El resultat final no és tan important com el camí que es recorre. Es requereix un talent artístic moderat; és molt més important tenir una perseverança genuïna i devoció al tema proposat. És recomanable assistir a totes les sessions per obtenir una idea de la importància de Padmasambhava i del desenvolupament del Dharma.

Idioma

El curs és en anglés amb traducció alterna al castellà.

Dates

El 22 de juny s'espera l'arribada dels participants a les 18.00, i el 29 s'acabarà després de dinar. Es possible participar només els 5 primera dies (del 22 al 27), tot i que les inscripcions pel curs complet seràn prioritàries. 

Aportació 
22-29 juny - 420€. Inclou curs, allotjament i menjars.
22-27 juny - 320€. Inclou curs, allotjament i menjars.

Andy Weber va estudiar art tibetà durant set anys sota la guia de reconeguts mestres a l'Índia i al Nepal i compta amb més de 35 anys d'experiència en l'elaboració de tankes. Les seves obres s'exhibeixen en molts temples i centres de tot el món, incloent el palau Potala de Lhasa, i les seves imatges apareixen en nombroses publicacions, entre les quals es troben diversos dels llibres editats per la FPMT. L'Andy es dedica a compartir els seus coneixements artístics donant conferències, cursos i tallers per tot el món.

Enllaç al seu web (en anglès)