Sobre la mort

Marina Brucet
del 29 novembre 2019 al 1 desembre 2019

En aquest curs abordarem el tema de la mort, i no des d'un punt de vista pessimista sinó optimista: l’acceptar el fet bàsic que tots, nosaltres i els éssers estimats, ens morirem, ens permet viure amb més consciència de com de valuós és cada instant de la vida i aprofitar-la així de la millor manera.

Es tracta de viure millor i de morir millor. En el curs es parlarà de pensar en el morir i acceptar-lo en lloc de rebutjar-lo i dels processos que tenen lloc en el cos i en la ment en el moment de la mort, per poder estar preparats; i es donaran algunes indicacions per acompanyar millor als éssers estimats en aquest moment tan crucial.

D'altra banda, sense donar res per fet es plantejarà el tema crucial sobre què passa després de la mort, analitzant diferents propostes, inclosa la perspectiva científica i la que proposa que hi ha continuïtat després de morir. Es presentarà així mateix la descripció budista de l'existència, que proposa que la ment té nivells més subtils del que percebem normalment i que aquests nivells tenen una continuïtat d'existència.

Tot això, des d'un punt de vista molt pràctic i amb l'ajuda de meditacions per calmar la ment i integrar en nosaltres mateixos tots aquests aspectes tan crucials, amb la intenció de preparar-nos per morir sense por i enriquir l'experiència de la vida tant com sigui possible.

A qui va adreçat

Obert a tot tipus de persones a qui els interessi el tema.

Estructura del curs

Es combinaran sessions teòriques amb sessions de pràctica meditativa i sessions de debat on compartir experiències, expressar dubtes, etc.

Horari del curs

El divendres, s'espera l'arribada dels participants a partir de les 18:30h i hi haurà una sessió d'introducció al curs després de sopar. La sortida del curs és el diumenge després de dinar.

 
Aportació 
115€ Inclou curs, allotjament i menjars.

Marina Brucet es licenciada en Bioquímica y Biología Molecular y Doctora por la Universidad de Barcelona, donde realizó también investigación postdoctoral. Estudiante y practicante de budismo desde hace años, ha estudiado con renombrados maestros de la tradición del budismo tibetano como el Dalái Lama, Lama Zopa Rimpoché, Lama Jampa Monlam y Khensur Jampa Tegchok, entre otros, y ha completado el programa de estudios avanzados de filosofía budista Masters Program of Advanced Buddhist Studies of Sutra and Tantra, de seis años de duración, en Lama Tzong Khapa Institute, Italia, así como un retiro individual de meditación de un año, entre otros. Ha traducido varios textos de práctica y de filosofía, y en la actualidad combina el retiro con la enseñanza de la meditación y la filosofía budista, impartiendo tanto cursos especializados como más generales, con un enfoque que siempre tiene en cuenta el contexto y las circunstancias de la vida occidental.