Què és el budisme

Introducció a la meditació i al budisme
Marina Brucet
del 6 desembre 2017 al 10 desembre 2017

El budisme aporta claus per entendre la nostra ment, i per tant per entendre la nostra experiència, i així, per a poder abandonar tota insatisfacció, patiment i lluita, i a trobar satisfacció, felicitat i plenitud.

I quant a la meditació, per què meditar? Per calmar la ment i trobar serenitat, sí. Però també per dirigir la mirada cap a dins i conèixer-nos millor, per entendre amb lucidesa què ens fa estar bé i què no, i per cultivar una satisfacció interior que es pugui expandir cap al món. I també per anar més enllà de la visió que tenim, sovint parcial i limitada, de la realitat. I és que, de fet, com vivim depèn de com experimentem, i això depèn de la ment.

La filosofia budista porta uns 2500 anys analitzant totes aquestes qüestions i desenvolupant mètodes per arribar a una felicitat genuïna lliure de patiments, insatisfacció i ignorància, i desafia alguns dels conceptes dels quals parteix la nostra societat. En aquest curs s’introduirà, a més de la meditació, el pensament budista, una proposta sovint amb gran sentit comú i sovint també provocadora, amb una perspectiva oberta i sense donar res per fet, sinó aportant elements per la reflexió de cadascú i a la llum, alhora, del pensament i la societat en què vivim.

A qui va adreçat

Aquest retir va adreçat a tothom qui tingui interès en aprendre les tècniques de meditació que es proposen i en entendre els principis bàsics del budisme. L’enfocament serà ampli i obert a tot tipus de persones.

Estructura del curs

El format del curs serà teòric i pràctic, en un ambient ideal per a la introspecció i la reflexió.

Horari

El primer dia s'espera l'arribada dels participants a partir de les 18:30h, i hi haurà una sessió d'introducció al curs després de sopar. La sortida té lloc l’últim dia després del dinar.

Aportació 
220€ Inclou curs, allotjament i menjars.

Marina Brucet és llicenciada en Bioquímica i Biologia Molecular i Doctora per la Universitat de Barcelona. Estudiant y practicant de budisme des de fa anys, ha estudiat amb renombrats mestres de la tradició del budisme tibetà com el Dalai Lama, Lama Zopa Rinpoche, Lama Jampa Monlam i Khensur Jampa Tegchok, entre altres, i ha completat el programa d'estudis avançats Masters Program of Advanced Buddhist Studies of Sutra and Tantra, de sis anys de durada, a Lama Tzong Khapa Institute, Itàlia, així com un retir individual de meditació d'un any, entre altres. Ha traduït diversos textos de pràctica i de filosofia, i en l'actualitat combina els retirs de meditació amb l'ensenyament de la meditació i la filosofia budista, impartint tant cursos especialitzats com més generals, amb un enfocament que sempre té en compte el context i les circumstàncies de la vida occidental.