Cultiu d'atenció i calma mental amb la respiració

En aquest curs s'explicarà com desenvolupar l'atenció usant la respiració com a suport. Quan connectem amb la respiració, la ment es calma, les preocupacions i discursos mentals es dissolen, i s'obre un espai de quietud, claredat i obertura, que ens proporciona benestar i una felicitat serena; un espai des del qual es poden gestionar amb molta més habilitat les diferents situacions que ens trobem en el dia a dia.

A qui va adreçat

Tot i que les tècniques de meditació explicades en el curs tenen el seu origen en el budisme, l'aproximació serà laica i oberta a tot tipus de persones, pel que aquest curs és apte per a qualsevol persona que tingui interès a aprendre les tècniques que es proposen.

Estructura del curs

El curs es farà en una atmosfera de retir i de silenci. El seu format és eminentment pràctic, combinant instruccions tècniques clares i senzilles amb nombroses sessions de pràctica. Les diferents tècniques es presentaran posant l'èmfasi en els seus objectius fonamentals: calmar i enfocar la ment, desenvolupar espai mental, cultivar l'atenció i millorar el coneixement d'un mateix. 

Horari​ del curs

El divendres, s'espera l'arribada dels participants a partir de les 18:30h i hi haurà una sessió d'introducció al curs després de sopar. La sortida del curs és el diumenge després del dinar. Veure l'horari complet.

>> Veure els propers cursos d'Aprendre a meditar

>> Veure el calendari d'activitats