Cultiu d'actituds positives

Específicament, en aquest curs s'explicaran tècniques que ajuden a gestionar i reduïr les emocions destructives, desenvolupar una estima sana cap a un mateix i els altres, i aconseguir així, un estat d'equilibri afectiu o emocional, desenvolupant, a més, qualitats positives com l'equanimitat, obertura cap als altres o un coneixement lúcid d'un mateix i de la realitat en general.

Mitjançant el cultiu de l'atenció podem crear un espai que ens permeti reconèixer les emocions, pensaments, preocupacions, etc. i actuar amb llibertat i no pas sota el seu control. Des d'aquest espai, reconeixent el nostre desig de ser feliços i no patir —que impregna la majoria de les nostres accions i que és el fil conductor de les nostres vides— i desenvolupant una visió més lúcida de la realitat que ens permeti entendre'ns millor a nosaltres mateixos i també als demés, s'abaixen les resistències que impedeixen que les actituds positives cap a nosaltres mateixos i els altres sorgeixin de forma natural i espontània. 

A qui va adreçat

Tot i que les tècniques de meditació explicades en el curs tenen el seu origen en el budisme, l'aproximació serà laica i oberta a tot tipus de persones, pel que aquest curs és apte per a qualsevol persona que tingui interès a aprendre les tècniques que es proposen.

Estructura del curs

El curs es farà en una atmosfera de retir i de silenci. El seu format és eminentment pràctic, combinant instruccions tècniques clares i senzilles amb nombroses sessions de pràctica. Les diferents tècniques es presentaran posant l'èmfasi en els seus objectius fonamentals: calmar i enfocar la ment, desenvolupar espai mental, cultivar l'atenció i millorar el coneixement d'un mateix. 

Horari​ del curs

El divendres, s'espera l'arribada dels participants a partir de les 18:30h i hi haurà una sessió d'introducció al curs després de sopar. La sortida del curs és el diumenge després del dinar. Veure l'horari complet.

>> Veure els propers cursos d'Aprendre a meditar

>> Veure el calendari d'activitats