Activitats a Tushita

2017
desembre
16 desembre 2017
Nerea Hoyos

En este taller crearemos ocho platos con ocho vegetales diferentes, utilizando producto orgánico procedente de la agricultura natural del área del Montseny, y los completaremos con plantas silvestres que recolectaremos en los alrededores de Tushita. 

del 28 desembre 2017 al 6 gener 2018
Hans Burghardt

Per tal de trobar autèntica satisfacció i felicitat, el budisme proposa desenvolupar el nostre potencial com a éssers transformant la nostra ment, cultivant certes qualitats i actituds. Segons el budisme, el punt de partida és el reconeixement d'aquest potencial i de la insatisfacció que acompanya el viure'n allunyats, per a, seguidament, mitjançant reflexions i tècniques específiques, cultivar coneixements, qualitats i actituds que ens ajudin a obrir-nos als altres i a desenvolupar una visió lúcida de la realitat, per així canviar la direcció de les nostres vides, dirigint-les cap a una satisfacció i felicitat més profundes que culminen en l'estat de plenitud que és el Despertar. És possible fer només una part del retir: del 28 al 31 de desembre (o l'1 de gener) o de l'1 al 6 de gener.

2018
gener
del 26 gener 2018 al 10 febrer 2018
Lama Jampa Monlam

NOTA: Tan sols queden places en la llista d'espera. La preinscripció no assegura la participació en el retir, que dependrà de que es compleixin els requisits. 

Poques persones al món tenen tanta experiència en la meditació com Lama Jampa Monlam, que ha passat gran part de la seva vida meditant, amb més de 30 anys de retir en solitari, molts dels quals dedicats a la pràctica de Vajrayoguini, de la qual n’és un expert. Als seus 90 anys, Lama Monlam és un exemple viu d'alegria interior, vitalitat, amor i saviesa, mostrant-nos que una felicitat genuïna és possible i que es pot cultivar transformant la nostra ment.

març
7 març 2018
Hans Burghardt, Marina Brucet

El camí budista a la felicitat és un curs en línia, un seguit de trobades des de casa, en forma de webinars (seminaris a través de la web) interactius i en directe. L'aproximació del curs és meditativa i inclou estudi i reflexió. El curs es farà els dimecres de 19:30 a 21:00, de març a desembre.

del 16 març 2018 al 18 març 2018
Hans Burghardt

En aquest curs de meditació s'explicarà com desenvolupar l'atenció usant la respiració com a suport. Quan connectem amb la respiració, la ment es calma, les preocupacions i discursos mentals es dissolen, i s'obre un espai de quietud, claredat i obertura, que ens proporciona benestar i una felicitat serena; un espai des del qual es poden gestionar amb molta més habilitat les diferents situacions que ens trobem en el dia a dia. Aquest curs forma part del cicle de cursos de meditació de cap de setmana «Aprendre a meditar».

del 24 març 2018 al 2 abril 2018
Hans Burghardt

Per tal de trobar autèntica satisfacció i felicitat, el budisme proposa desenvolupar el nostre potencial com a éssers transformant la nostra ment, cultivant certes qualitats i actituds. Segons el budisme, el punt de partida és el reconeixement d'aquest potencial i de la insatisfacció que acompanya el viure'n allunyats, per a, seguidament, mitjançant reflexions i tècniques específiques, cultivar coneixements, qualitats i actituds que ens ajudin a obrir-nos als altres i a desenvolupar una visió lúcida de la realitat, per així canviar la direcció de les nostres vides, dirigint-les cap a una satisfacció i felicitat més profundes que culminen en l'estat de plenitud que és el Despertar. Es possible fer només una part del retir: del 24 al 29 de març o del 29 de març al 1 o 2 d'abril.

abril
del 20 abril 2018 al 22 abril 2018
Hans Burghardt

Curs de meditació que consisteix en una presentació de pràctiques que, mitjançant l'observació de la ment, permeten desenvolupar l'atenció amb la finalitat d'adquirir calma i espai mental. Aquest curs forma part del cicle de cursos de meditació de cap de setmana «Aprendre a meditar».

del 27 abril 2018 al 1 maig 2018
Marina Brucet

La filosofia i la meditació budista no es limiten a fer-nos la vida una mica més còmoda ... Partint d'una visió de la ment que va molt més enllà d'un mer "producte cerebral" el budisme aporta coneixement i eines per entendre la nostra ment i la nostra experiència de la realitat per tal d'alliberar-se de la insatisfacció i el patiment i així trobar autèntica satisfacció, felicitat i plenitud.

maig
del 18 maig 2018 al 20 maig 2018
Hans Burghardt

Curs de meditació en el que s'explicaran tècniques que ajuden a gestionar i reduïr les emocions destructives, desenvolupar una estima sana cap a un mateix i els altres, i aconseguir així, un estat d'equilibri afectiu o emocional, desenvolupant, a més, qualitats positives com l'equanimitat, obertura cap als altres o un coneixement lúcid d'un mateix i de la realitat en general. Aquest curs forma part del cicle de cursos de meditació de cap de setmana «Aprendre a meditar».

juny
del 8 juny 2018 al 10 juny 2018
Marina Brucet

En aquest retir de meditació cultivarem l'atenció i la creació d'un espai mental de quietud (shamata) que ens permeti veure amb més claredat el nostre món interior i la nostra experiència del món extern i dels altres, per així desenvolupar una major llibertat sobre les emocions i actituds que ens fan mal i fan mal als altres.

La pràctica intensiva en condicions de retir ens permet aprofundir en la pràctica de la meditació i integrar els efectes positius que d’aquesta es deriven. Retir d’integració en el què es practicaran, en un ambient de silenci i recolliment, les meditacions presentades al llarg dels diferents cursos d'«Aprendre a meditar», meditacions per a cultivar l'atenció, la calma mental i sobre aquesta base, actituds positives. El retir està obert també als que no han participat en els cursos precedents.