Meditació i budisme al Montseny

A només hora i mitja de Barcelona i una hora de Girona, i situat al cor del Parc Natural del Montseny, el Centre de meditació Tushita és un oasi de tranquil·litat amb unes condicions magnífiques per el retir i la reflexió.

El centre

El centre, que compta amb 20 anys d'experiència, ofereix l'oportunitat de fer recessos en grup en una atmosfera acollidora de silenci i tranquil·litat. Situat en una antiga masia tradicional, compta amb amplis espais per a la lectura i el descans, habitacions compartides, senders enmig del bosc, precioses vistes de les muntanyes, i una gran sala de meditació. Un valor essencial del centre és la seva experiència i la seva sòlida base en una tradició budista àmpliament contrastada.

La meditació

La meditació és una eina molt valuosa que ens pot portar molt més enllà de la relaxació:ens pot proporcionar claredat, espai vital, serenitat, acceptació, obertura i harmonia amb els altres, així com felicitat genuïna, i això requereix anar de la mà de persones amb experiència, que es nodreixin i es basin, amb rigor, en una filosofia i pràctiques meditatives de provada validesa.

Activitats

Sobre la base d'aquests principis, el centre ofereix un ampli ventall de cursos i retirs, des de cursos d'introducció a la meditació fins a recessos de llarga durada, passant per cursos d'introducció i aprofundiment en el budisme i en els diferents aspectes de la seva filosofia, psicologia i pràctiques contemplatives, o visites de famosos mestres budistes, entre d'altres. [Veure les activitats]

El centre també obre les portes a grups organitzats que realitzin activitats afins amb l'esperit del centre.


El centre es va fundar el 1995 i està afiliat a la Fundació per a la Preservació de la Tradició Mahayana (FPMT), organització internacional amb més de 150 centres, projectes i serveis repartits per tot el món. La FPMT va ser fundada per Lama Yeshe i Lama Zopa Rimpoché, qui és actualment el seu director espiritual, i segueix el llinatge de la tradició Guelug de Lama Tsong Khapa, del budisme tibetà, de la qual el màxim representant n'és sa santedat el Dalai Lama.

En la tradició budista, Tushita és el cosmos de Buda Maitreya, i significa, en sànscrit, "Terra de l'Alegria". Maitreya és la manifestació de l'amor bondadós. Tushita és un lloc acollidor i nutritiu en tots els aspectes, un espai creat per al desenvolupament de la nostra capacitat innata de comprensió i amor. Un espai que ens permeti connectar amb la nostra naturalesa bàsica.